top of page

Inspirasjon: Oppgradert kjøkken

I desember 2019 ble vi ferdig med et veldig spennende oppussingsprosjekt. Vi åpnet opp og bygget ut ny del av huset, i en kul og nordisk stil!



Noe av det som gjorde dette prosjektet så gøy var bruken av materiale. Hele det utvendige bygget, samt søylene er av kjerneved (malmfuru). Kjerneved er den innerste delen av trestammen, og er et veldig hardt materiale. Den innerste delen av treet består av mye vann, og som i sterk kulde blir veldig hardt. Dette gjør det til et materiale som tåler mye, ikke råtner, og ikke krever noen behandling.


Her var det med andre ord ingen gips, sparkel og maling!


Vi fikk i tillegg jobbe med arkitektoniske løsninger av stivkuling AS, som vi fra tidligere ikke har vært borti. Blant annet gikk vi for en synlig bæring i tak og søyler, som skaper et røft og stilig uttrykk. Dørene og vinduene var spesiallaget fra snekkerverksted, hvor tykkelesen på dør og vindu var lik veggen og derfor måtte bygges rundt. Dette gjorde at man ytterligere fikk frem det litt rå og røffe uttrykket, ved hjelp av tykke karmer.



De synlige søylene ble håndlaget av vår tømrer og byggeleder Thomas. De ble bygget opp av ulike planker som ble forborret, skrudd, limt og plugget - Dette for å skjule skruer. Det ble i tillegg frest ut i toppen av søylen, slik at bjelken/drageren kunne plasseres nedi.



Alt i alt et gøy prosjekt hvor vi fikk prøve oss på mye nytt, og hvor vi måtte tenke litt utenfor boksen :-)


66 visninger0 kommentarer
bottom of page